Begin with the end in mind 🏁

SUMSUMSUMMERTIME — We bewegen ons ook dit jaar gestaag maar onontkoombaar richting het oog van de commerciële zomercycloon. De eeuwige klaagzang des korps verkooptroepen doet weer z'n gebruikelijke intrede. Het is er een als alle anderen. Iedereen onderweg naar de zon en niemand te bereiken. Ik heb er ondertussen genoeg over geschreven: Summer Sales in 2015, Vrouwen Bloot, Handel Dood in 2016, Zomerkoning Verkoop in 2017, Sumsumsummertime in 2018, Royal Dutch Zomerkoning(in), ook in 2018 en Zomerkroning 👑 in 2019. Lees ze allemaal nog eens door en neem dit jaar alle suggesties eens ter harte. Want je kunt m’n vermakelijke creaties wel blijven lezen, maar als je d’r niks mee doet, gaat er weinig veranderen, beste vriend. Zal de vijf jaargangen binnenkort in een rugje stikken. Heb jij je boek met de verboden titel Royal Dutch Summer Sales.

5² LIFE HACKS IN ENGLISH — Volksziekte nummer 1: iedereen geeft alle anderen advies. Sommigen zelfs onbetaald vanaf een benauwd zolderkamertje. Liefst ongevraagd. Yikes. Ik kreeg ooit de vraag van een volslagen onbekende: “Mag ik jou wat teruggeven?”. Nu. Even Niet. De beste adviezen geef je maar beter aan jezelf. Omdat jij de enige bent die weet wat je nodig hebt. Toch geven we het liefst advies aan anderen. Het ego gaat daar gewoon veel beter op. Hoe goed kun je iemand adviseren als je jezelf nauwelijks in de hand hebt? Zou jij skiles willen hebben van iemand die zelf niet kan skiën? Nou, dan. Deze woorden komen uit de 5² Life Hacks. Vijfentwintig adviezen aan mezelf. Hoef jij niks mee. Zijn mijn guidelines. Door schade en schande geleerd. Nu met een grafische opfris en vertaald in het Engels. Voor de puristen is de Dutch version ook nog steeds downloadable.

7 LEVELS OF RECRUITMENT — De laatste vijf blogs (1, 2, 3, 4, 5) heb ik mijn contemplatie over sales recruitment hardop geschreven. Komt zo, ik schrijf en praat zoals ik denk. Niet altijd, maar wel over m’n professie. Idee is dat goeie verkopers gedijen in een cultuur waarin ze kunnen groeien en zich heus gewaardeerd voelen. En dat die er heel weinig zijn. Dus als verkopers in jouw omgeving niet presteren of hun biezen weer pakken voordat je er erg in hebt, ligt het aan jou. En de kicker is dat de oplossing zich op een ander niveau bevindt dan waar het probleem zich voordoet. Lees gerust de 7 Levels of Recruitment nog eens door. Op je gemak. En als er iets bij je gaat resoneren en denkt: dat zou wat voor mijn tent kunnen betekenen, schrijf je dan in voor het webinar op 7 juli. Gratis voor sales– en eindbazen en €97 voor de rest van de wereld.

GROTE BAZEN FESTIVAL — Na wat hindernissen, zoals bijvoorbeeld een lockdown, gaat het Grote Bazen Festival in de rebound in de Jaarbeurs op 30 september. Laatste dag van het derde kwartaal en kick-off voor gas geven tegen de wind in. Want de hoogte van je winst bepaal je in het vierde kwartaal. Kijk maar naar de video in de footer. Er komt een heuse orderbel op de vloer en iedereen die op die dag aantoonbaar een closing doet, krijgt een Grote Bazen Certificaat. Sprekers zijn Remco Claassen, Justin Michael, Hanneke Vogels en uw eindredacteur. Hoe dan ook, dit jaar gaan we voor een volle zaal gevuld met maar liefst 440 bazen. Er is nog plek voor een koppeltje sponsoren, die vol in het licht willen staan. Letterlijk in dit geval. Geef me een kouwe bel of stuur me een dito chat als ’t wel eens iets voor jou zou kunnen zijn. Winnen doen we samen.

ROYAL DUTCH SALES — De raving fans hebben het al meegekregen maar de advocaat v/d koning des vaderlands heeft – abject en infaam als-ie is – verordend dat Royal Dutch Sales Royal Dutch Sales niet meer mag zijn. Dat is prima natuurlijk, want het was wel tijd dat deze ruler een keer zijn eigen koninkrijk ging claimen. Hierbij dan. ’t Stond al in de annalen om arno.blog op de kaart te pluggen. Een duw in de rug is achteraf altijd fijn. Vanaf nu doe ik met gepaste emotie (snik) afstand van de paper boy (mijn gepreïncarneerde zelf) en kat ik dus om tot arno.blog. Hoeveel authentieker kan ‘t zijn? ARNO staat vanaf nu voor Assured Royal Nonstop Outperformance. Dat je ’t effe weet. Bring it on, advocaatje des vaderlands. Schrijf je in voor de Chief Sales Updates en je blijft niet bij maar komt gegarandeerd voor te lopen. Waarvan akte.


De foto in de header (footer voor abonnees) heeft alles met de titel en niks met de onderwerpen te maken. Waar-ie mij aan doet denken? Aan de quote van Stephen Covey “Always begin with the end in mind”. Belangrijker nog, aan die held die de finish aan het witwassen is. Als die er niet was, wist jij niet of je überhaupt de eindstreep had gehaald, toch? Kijk met me mee naar de cartoon die Diede Loïs de Loor van mijn boveneind heeft geboetseerd. Is it epic, or what? Ze is ook de creator van de 5² Life Hacks in het Engels. Hanneke Pepers ontwierp in 2018 the Dutch version. Achter een sterke man staan reuzeveel fan-tas-ti-sche vrouwen. Nou ja, in mijn geval, dan. Als je nog niet zo ver was, dan is het nu wel zo ver: schrijf je belangeloos en met gesloten beurs in voor de Chief Sales Updates en je bent zo goed als virtueel gearriveerd. Wie wil het niet?