arno.blog

View Original

The bitch is back 📬

Zo, la morte-saison voor verkopers en hun bazen is eindelijk weer voorbij. Elk jaar is je voorafgaand aan die klant-, order- en omzetloze zomers een blog gepresenteerd hoe je de leegte op kunt vullen met zinvolle zaken. Dit jaar kwam het er niet van maar ze zijn de moeite waard, misschien ook om zomaar de rest van het jaar eens wat mee te doen? Neem de onbetaalbare suggesties uit Summer Vibes nog eens op je gemak door en niet te vergeten die uit Vakantiekoning. Allemaal goud, als je er iets mee doet, tenminste. En daar zit ‘m nou net de kicker: d’r iets mee doen. Stuur me eens een bericht hoe jij van juli en augustus topmaanden hebt gemaakt. Alleen als je ’t aandurft, hoor.

ZOMERWINST — Zomaar wat voorbeeldjes. Op hoeveel kouwe emmers (met een fles witte) wijn heb je je illustere klanten gefêteerd tijdens een lunch op een zonnig terras? Hoeveel fantastische gesprekken heb je met ze gehad? Nee, niet over wat ze nog van plan zijn de rest van het jaar te gaan bestellen maar over het leven. Heb je een reforecast+ gemaakt voor de tweede helft van het jaar, gewoon omdat het altijd beter kan? Of een update van je plan tot de zomer van 2025? Gek toch dat bij de massa begin december het plan nog maar 1 maand lang is? Welke boeken heb je gelezen en welke opgedane lessen heb je toegepast in je drukke (kuch) bestaan? Heb je als sales- of eindbaas goeie gesprekken gevoerd met externe sales pro’s om je virtual bench met A-Players te vullen? Nee? Waarom niet? ’t Is toch zo rustig voor iedereen? Wanneer wil je ze dan spreken? Als iedereen weer druk is? Heb je een uitdagende zomerincentive voor de sales crew in het leven geroepen of heb je de teugels laten vieren omdat je ’t zelf ook wel even gezegend vond? En jij als gelouterde verkoper? Hoeveel referrals heb je mogen ontvangen of ben je zoals gebruikelijk vergeten erover te beginnen? Hoeveel mensen aka klanten heb je in de zomermaanden gezien? Niet op Zoom of Teams maar de hand geschud. Twee? Meer? En hoeveel nieuwe contacten heb je leren kennen die van wederzijdse waarde gaan zijn? Jij voor hun en zij voor jou. In die volgorde, hè? Hoeveel nieuwe AI-tools heb je uitgeprobeerd of ben je nog bezig het CRM-systeem onder de knie te krijgen?

LIFE HACKS — Zo kan ik nog wel even doorgaan maar je tijd is nu weer kostbaar, toch? Nah, ‘t is niet meer dan een handjevol voorbeelden van wat er mogelijk is in een doorsnee zomer. Het is zo druk, rustig en zinnig als je het zelf maakt, tenslotte. Kreeg deze week een bericht van iemand dat-ie mijn Life Hacks op ‘t bureaublad van z’n computer had geïnstalleerd. Jij kunt ‘m ook vrijelijk downloaden, mocht je dat nog (steeds) niet hebben gedaan. Het zijn er niet meer dan 5², dus je kunt het aan. O, als je me dan toch een bericht stuurt over hoe epic je zomermaanden zijn geweest, laat me dan ook weten welke life hack jou het dichtst bij 10x je target gaan brengen. Ben reuze benieuwd.

Doorgewinterde abonnees weten dat ik bijna jaarlijks een Q4-blog publiceer. Geef me tot volgende week, deze tijd om ‘m stante pede aan je door te sturen. Het is dan nog 27 werkdagen tot de Kerst. Go-go gadget!


De foto in de header heeft zoals gebruikelijk he-le-maal niets met de inhoud te maken. Het is de meest frappante visualisatie die mijn terugkeer als blogger symboliseert. Nadat ik drie maanden geleden had aangegeven te stoppen met waar ik in 2007 mee was begonnen, keer ik nu op mijn schreden terug. Ook wel bekend als het Heintje Davids-effect. De foto is het omgekeerde van no way back. Hoe dan ook, the bitch is back. Was overigens een single van Elton John uit 1974 (grow some funk of your own) met ook nog lekkere lyrics (“I can bitch, I can bitch 'cause I'm better than you. It's the way that I move, the things that I do oh. Bitch, bitch, the bitch is back”). De definitie die de Urban Dictionary aan Bitch Back geeft, resoneert wel bij mij: speaking your truth and owning it, got your groove back, stepping into your power, bad ass, own it. Past wel bij me. Wat vind jij?

Onderstaande video is een nog niet eerder vertoond fragment op arno.blog en komt uit de zwarte-komediefilm Ober uit 2006, geschreven en geregisseerd door Alex van Warmerdam. Dit fragment is mijn reactie op de verloedering van in dit geval de klantvrijheid in de horeca. Hear me out.

Last but not least heb ik nog een vraag voor je: welke icoon, entrepreneur, salesbaas of wie dan ook zou jij geïnterviewd willen zien en/of horen in een vlog of podcast, mocht die ooit eens opgenomen worden? Wat zou je van die persoon willen weten? ik hoor het graag van je. Much appreciated. Salut.

See this content in the original post