Het Grote Bazen Festival πŸ†

GROTE BAZEN β€” In de laatste blog zat weer een vast zomerdingetje, zoals ik elk jaar toch weer even aanhaal. Komt zo, de zomer is in drie lettergrepen fan-tas-tisch en het topseizoen voor verkopers. Want dan kun je relaties leggen. En deze zomer is β€˜t helemaal mooi. Vakanties zijn gedecimeerd, de horeca is weer up & running, β€˜t weer is okay en het gezin uitgewoond, als je begrijpt wat ik bedoel. Nou ja, alle aanleiding om er iets leuks van te maken, samen met je beste klanten: zon 😎 terrasje, emmertje kouwe wijn, goed gesprek. Priceless, man. Anyway, over de zomer, mooi weer, terrassen, emmers kouwe wijn en goeie gesprekken gesproken: je wilt echt niet weten hoe vaak ik de vraag β€œWanneer ben ik aan de beurt?” gesteld krijg. Nou, binnenkort, amigo. En wel op 15 of 16 en 17 juli 2020, om precies te zijn. Want dan vindt het door Royal Dutch Sales georganiseerde Grote Bazen Festival plaats in ’s-Hertogenbosch. Dus niet online maar onsite. Wat dat Grote Bazen Festival is en waarom we dat doen, hoor je in het interview op de video in de footer. Je kunt het ook nalezen op https://www.grotebazenfestival.nl. So, be there, where the action is.

SALES CANVAS β€” Ha, weet je ’t nog? Op Boxing Day 2019 had ik me in de HQ van Royal Dutch Sales opgesloten om een hele bunch aan best practices en opgedane ervaringen te bundelen in een Sales Canvas. Eentje die een superstrakke propositie koppelt aan een voor iedereen heldere strategie die vervolgens door een peloton salesbikkels als een geoliede machine wordt uitgevoerd. En dan zo dat iedereen er dolblij en puissant rijk van wordt. Klanten. Collegae. Verkopers. Salesbazen. Eindbazen. Aandeelhouders. In die volgorde dan, hΓ¨! Niet andersom. Nou ja, op 21 mei lanceerden we de US-versie van de Sales Canvas en vandaag hebben we een nieuwe release met wat zinvolle tweaks en zoals aangekondigd is er nu ook een NL-versie. Voor de puristen onder ons. En om die twee dingen met elkaar in verband te brengen: het Grote Bazen Festival is een superenergiek event waar je jezelf opnieuw uit gaat vinden. Wat wij daar doen? Je door die Canvas heen loodsen en je komt herboren en 10x krachtiger uit de strijd. Zo niet, was je er graties, makker. Is dat mooi of wat? What got you here won't get you there. Voor velen een paradox maar de grote voorsprong neem je in een crisis.


De foto in de header heeft zoals gebruikelijk niets met de titel te maken. Hoewel je echt een hele grote baas bent als je een golfbaan in een woestijn aanlegt. De Emirates Golf Club in Dubai werd in 1988 aangelegd en was een initiatief van een Amerikaan en een Brit. Over iets opnieuw uitvinden gesproken. Niets is onmogelijk. Nou ja, tikkeltje melancholisch, dit beeld. Want met een keynote in de hand kom je nog eens ergens. Zoals in de speeltuin (of beter gezegd: in de zandbak) van Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Terug naar de titel, dan. Kijk hieronder even met me mee naar de highlights van een interview met uw allereigenste hoofdredacteur over het Grote Bazen Festival. Nou ja, de emmer met kouwe wijn staat in ieder geval op je te wachten, amice. See you soon!


Abonneer je op de Chief Sales Updates. Iedere vrijdag bij het wakker worden: food for thought en belangrijker nog, food for action. Want zonder actie gebeurt er niks. Het grootste risico wat je loopt is dat je meer gaat verkopen. Waarvan akte.